I
N
C
A
R
C
A

Blog

Taxa de poluare, timbru verde
Autor alex | iulie 2 , 2014 | 7

Noi te ajutam sa-ti recuperezi taxa de poluare/timbrul de mediu!

Pe rolul diferitelor instanţe din ţară au fost înregistrate şi câştigate deja zeci de procese în care s-a cerut returnarea timbrului de mediu sau evitarea plăţii acestuia.

Timbrul de mediu continua sa starneasca o serie de controverse, mai ales ca el poate fi contestat de contribuabili in instanta. Timbrul de mediu, ce inlocuieste vechea taxa de poluare, se plateste incepand din martie 2013, fiind reglementat de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.  In toate versiunile sale, O.U.G. nr. 50/2008 sau O.U.G. 9/2013, legislatia noastra instituie un regim de impozitare care descurajeaza inmatricularea in Romania a unor autovehicule de ocazie cumparate din alte state membre, pentru acest motiv, fiind contrara articolului 110 TFUE.

Ca si taxa de poluare, timbrul de mediu constituie o noua incalcare a dispozitiilor Tratatului privind functionarea Uniunii Europene, fiind nelegala, discriminatorie, ingradind dreptul la libera circulatie a marfurilor in interiorul Uniunii Europene. Cabinetul nostru a asistat cu succes mai multi clienti in recuperarea de la stat a sumelor platite ca taxa de inmatriculare, in diferitele forme sub care s-au regasit acestea de-a lungul timpului in legislatia romaneasca.

 

7 COMMENTS

 • Maria Gen

  Cred ca se poate si altfel nu?

 • costin

  Nu se poate face EVITAREA SAU RECUPERAREA integrala a taxei de poluare /timbru de mediu ci doar in instanta.

 • Marian

  Eu impreuna cu un prieten am apelat la serviciile acesteia si am reusit sa ne recuperam taxa auto . Recomand!

 • Sunt dosare cu OUG 9/2013, care asteapta diferite decizii al CJUE.

 • Lixandru Constantin

  Buna ziua. Cum pot evita taxa prima inmatriculare la o masina adusa din Germania ?

 • av. Carmen Leon

  Etapa 1 – Procedura antejudiciara
  Se depune o plângere prealabilă către Serviciul Public Comunitar – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări de pe raza teritoriului domiciliului solicitantului.
  Etapa 2- Procedura Judiciară
  După primirea răspunsului de la Serviciul Public Comunitar – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări sau după 30 de zile de când a fost depusă plângerea şi nu a fost soluţionată, se inaintează acţiunea de chemare în judecată impotriva Serviciului Public Comunitar – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări la Tribunalul Administrativ, Contecios şi Fiscal, urmând a se parcurge toate etapele procedurale până la soluţionarea acţiunii.

 • catalin

  Buna ziua.Se poate recupera in instanta timbrul de mediu platit in luna august 2015?Ce presupune acest proces,tinand cont de faptul ca nu sunt din Bucuresti(ce documente sunt necesare,daca presupune deplasari,ce onorariu practicati?).Va multumesc,astept raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SEDIUL PRINCIPAL


Sos. Viilor 78-88, bloc 103, sc. 3, sector 5, Bucuresti