Blog

Pagubiti FNI, AVAS
Autor alex | iunie 30 , 2014 | 6

Prin legea nr. 333/2001 privind unele masuri pentru diminuarea consecintelor incetarii rascumpararii de unitati de fond de catre Fondul National de Investitii, cu completarile ulterioare, AVAS a preluat fara plata toate drepturile si obligatiile CEC SA, rezultate din acte juridice incheiate de acesta cu FNI si/sau cu SOV INVEST SA. La data intrarii in vigoare a acestei legi AVAS se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale CEC SA, in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent daca este vorba de faza de judecata sau de executare silita.

In acest context AVAS a facut platii voluntari, incepand din anul 2007, in favoarea investitorilor FNI, in baza sentintelor judecatoresti, in limita incasarilor inregistrate de institutie.

Incepand din luna octombrie 2008, pe fondul lipsei de lichiditate, AVAS a incetat aceste plati, fapt ce a condus la initierea de catre investitorii FNI, prin birourile executorilor judecatoresti, infiintarii de popriri pe toate conturile deschise la trezorerie si EXIMBANK, fapt ce a condus la indisponibilizarea sumelor incasate in conturile AVAS.

Unii dintre pagubitii FNI, au apelat la diversi executori judecatoresti mai putin competenti pentru a executa silit AVAS-ul. Acestia din cauza necunoasterii legii au cerut incuviintarea executarii silite judecatoriei necompetente, eroare urmata de o serie de contestatii la executare formulate de AVAS, culminate cu Intoarcerea executarii silite, pagubitii fiind obligati sa restituie sumele obtinute cu mult efort in urma unor procese cu FNI-ul, ce s-au derulat pe parcursul a 10 ani. Ce este de facut? Mai exista vreo sansa de castigare a acestor procese?

Solutia ar fi apelarea unui avocat specializat pe astfel de probleme din cadrul cabinetului nostru. Exista posibilitatea invocării compensaţiei judecatoresti între creditor şi debitor inclusiv în cazul executării silite prin poprire!

6 COMMENTS

 • GAIU IULIU

  Buna ziua. Prin executor judecatoresc am cerut incuviintarea executarii silite cum au reusit si alti pagubiti fni si dupa ani de zile statul incearca ,vrea banii pe care i-am recuperat incercand sa facem investitii asa cum incerca si cec sa obtina supravietuirea dupa revolutie.Va rog sa ne sfatuiti cum sa ne aparam.Multumesc.

 • Viorel

  Buna ziua.
  Daca doresc sa incep acum executarea silita, e prescris titlul ?
  Multumesc

 • Victor

  Buna ziua,

  Avand in vedere ca in dosarul 24632/3/3006 a fost incuviintata executarea silita a dosarului la sfarsitul lunii iunie 2014, cand se prescrie titlul?

  Multumesc

 • Calud Andrei

  In iunie 2014 am incheiat un contract de reprezentare cu Cabinetul de Avocatura Cuculis in cazul FNI, neprimind nici un raspuns in legatura cu mersul actiunii am contactat cabinetul de avocatura si am cerut lamuriri la care mi s-a raspuns ca, a fost inaintata procedura de executare silita dosar nr.1752/19.12.2014 prin Executor Judecatoresc Dumitrache si Dumitrache impotriva AAAS dar a fost contestata si a avut castig de cauza motiv pentru care nu se mai poate face nimic pentru recuperarea banilor ????
  Dupa acest demers am observat ca nu mai figurez pe lista pagubitilor desi inainte de acest demers eram pe lista pagubitilor ????? Instinctul imi spune ca este ceva putred la mijloc. Ma poate cineva lamuri ce s-a intamplat ? Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SEDIUL PRINCIPAL


Sos. Viilor 78-88, bloc 103, sc. 3, sector 5, Bucuresti