I
N
C
A
R
C
A

Blog

Autor av. Carmen Leon | octombrie 5 , 2014 | 2

DREPT PENAL

– asistenta si reprezentare în fata organelor de cercetare si urmarire penala (Politie, Parchet, D.N.A. etc.);

– asistenta si reprezentare în fata instantelor de judecata;

– asistenta juridica în faza de executare a pedepselor;

– asistenta / reprezentare juridica în procese penale privind:

– conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului;

– conducerea unui autoturism fara permis;

– infractiuni economice;

– infractiuni legate de traficul si consumul de droguri;

– infractiuni legate de traficul de persoane;

– infractiuni de coruptie;

– alte infractiuni prevazute în legi speciale;

– asistenta si reprezentare pentru parti vatamate si parti civile în cadrul proceselor penale.

 

2 COMMENTS

 • Alex005

  Buna ziua, am un caz mai aparte si as avea nevoie de sfatul unor cunoscatori in domeniu.
  In urma unui proces penal incheiat cu sentinta definitiva in anul 2011 am fost obligat la plata unor despagubiri catre o institutie din alta tara. Au deschis o executare silita in luna martie 2014, fiind (din cate stiu) ultima luna in care puteau inainte sa expire termenul de prescrptie de 3 ani. Au obtinut titlul executoriu dar nu au putut executa nimic (nu am nici un venit, nu sunt angajat si nu detin nici o proprietate sau autoturism). Mi-a venit instiintare cu executarea in luna martie 2014 si de atunci nimic. Din ce m-am documentat eu am inteles ca daca nu se efectueaza nici un act de executare in 6 luni intervine permiarea, care dupa calculele mele trebuia sa aiba loc pe data de 7.11.2014, adica de vreo 2 saptamani. Eu colaborez cu o firma dar nu am contract de munca, fac voluntariat, iar astazi patronul respectivei firme a fost sunat de catre un represzentant al creditorului ca sa ceara informatii despre mine, din asta am dedus ca n-a intervenit perimarea, din moment ce inca ma vaneaza.
  Acum, as vrea sa stiu ce e de facut in cazul meu ca sa scap cat mai repede. Nu am de gand sa-mi deschid vreun cont in banca sau sa ma angajez undeva in viitorul apropiat, deci sanse sa ma execute nu prea au, dar n-as vrea sa stau cu problema asta toata viata. Mentionez ca procesul prin care s-au acordat despagubirile a avut loc in orasul meu de domiciliu, iar cererea de exectuare a fost depusa la jud. sect III bucuresti, nu stiu daca are vreo relevanta dar am inteles ca nu prea au procedat bine, trebuiau sa deschida actiune in locul meu de resedinta (care e f. departe de buc)
  Orice sfat imi puteti da va multumesc mult!

 • av. Carmen Leon

  Daca exista un dosar de executare deschis la un birou de executari judecatoresti se poate face de catre creditor o cerere de staruire in executare din 6 in 6 luni pentru a intrerupe prescriptia. Asa va poate urmari bunurile pentru executare si 10 ani de acum incolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SEDIUL PRINCIPAL


Sos. Viilor 78-88, bloc 103, sc. 3, sector 5, Bucuresti